První polovinu prázdnin více trávíme na Moravě a zde posledních 14 dní dozrávají meruňky. Máme už je zavařené s medem i cukrem, hotové i marmelády. Minulý rok jsem na blog přidávala recept na meruňky s ovesnou drobenkou. Letos přidávám zmrzlinu s použitím mandlové smetany, kdy inspiraci jsem našla v letním vydání časopisu Dobroty. Recept na zmrzlinu je univerzální, lze použít jakékoli sezónní ovoce a osladit dle vaší chuti.
Ingredience:
500 g meruňek
(voda na podlití)
2 lžíce medu
200 ml mandlové smetany
Postup:
Meruňky omyjeme a zbavíme pecek. Dáme do hrnce, podlijeme vodou a 8-10 minut podusíme do změknutí. Necháme vychladnout.
Vychladlé meruňky rozmixujeme, přidáme med a mandlovou smetanu. Vše promícháme.
Dáme do lednice zamrazit.
Žádné komentáře:
Okomentovat