Navařila jsem si půl sáčku cizrny a zkouším recepty, které budou chutnat dětem. Pečená cizrna je jednoduchá svačinka, kterou si můžete vzít kamkoliv sebou. První varianta určitě bude spíše pro menší děti, druhá varianta s uzenou paprikou samozřejmě více zachutnala staršímu 10-tiletému synovi. Vyzkoušejte obě varianty a zvolte si svou oblíbenou. Mě tedy chutnali obě dvě...
(Uzenou papriku - koření jsem nakonec objevila v Marks&Spencer, krásně voní)
Cizrna pečená se skořicí
Ingredience:
2 šálky vařené cizrny
2 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky skořice
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme cizrnu, javorový sirup a skořici. Směs přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 30-40 minut. Každých 10 minut cizrnu na plechu promícháme.
Před podáváním necháme vychladnout, cizrna bude pak více křupavá. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.
Cizrna pečená s uzenou paprikou
Ingredience:
2 šálky vařené cizrny
2 lžíce olivového oleje
1 lžička uzené papriky
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme cizrnu, olivový olej a uzenou papriku (pro dospělé můžeme i osolit). Směs přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 30-40 minut. Každých 10 minut cizrnu na plechu promícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat