Mám pro vás další recept na muffiny. Tentokrát jsem do nich použila dýňové pyré, které si snadno připravíte z pečené dýně Hokkaido. Muffiny chutnaly skvěle, byly dost hutné a ostružina se k nim chuťově hodila. Místo ostružiny lze muffiny třeba posypat arašídy a podtrhnout tak chuť přidaného arašídového másla.
Ingredience:
(12 muffinů)
120 g ovesné mouky
120 g mandlové mouky
1 lžička sody
špetka soli
50 g třtinového cukru
1/4 lžička sušeného mletého zázvoru
1/4 lžička muškátového oříšku
1/2 lžička skořice
8 lžic dýňového pyré
2 lžíce arašídového másla
300 ml kokosového mléka
1 lžička vanilkového extraktu
ostružiny
Postup:
Troubu předehřejeme na 180stupňů.
V jedné míse promícháme ovesnou a mandlovou mouku, sodu, sůl, cukr a koření. Ve druhé míse smícháme kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a vanilkový extrakt.
Mokrou směs přidáme do mísy k suché směsi a vše promícháme. Vznikne hustší těsto, které pomocí lžíce rozdělíme do formy na muffiny. Navrch zamáčkneme jednu ostružinu.
Pečeme 25-30 minut.
6 komentářů:
Wow! Bohužel mi rodiče odmítají koupit dýni :D čím bys to nahradila? Podle ostatních surovin by se k tomu mohl hodit rozmixovany banan, ne? :)
Promiň ale oves bezlepkový není :(
Omlouvám se, recept dopsán už správně. Mám doma mouku bez lepku:-)) Samozřejmě lze i použít celozrnnou ovesnou mouku s lepkem - jakou jsem použila v receptu http://zdravamama1.blogspot.cz/2013/07/ovesne-susenky-se-skorici.html
No nic, začetla jsem se do diskuse celiaků, a ovesné mouce bez lepku nedůvěřují. Klidně se mi tu někdo k tomu můžete vyjádřit, u nás v rodině s tím problémy nemáme. Tak raději bezlepkovou variantu škrtám.
Já osobně nemám zkušenosti s pečením z banánů a i to koření je takové, které se k dýni hodí. Tak moc neporadím. Dýně muffinům dodá i oranžovou barvu. Ale klidně to vyzkoušej z poloviční dávky a uvidíš;-)
Tak ostružiny jsem letos ještě neměla. :/
A muffinky vypadají dobře, povedly se ti. :))
Okomentovat