Doma mám otevřený sáček s rýžovou moukou, kterou používám na zahuštění. Už jsem s ní zkoušela zahustit polévky, omáčku, čočku. Dnes jsem ji vyzkoušela i na pečení. Do těchto mandlových pusinek se přidává lžíce rýžové mouky i kukuřičné. Výsledné pusinky jsou bezlepkové, hodně sladké, neboť jsou na způsob amaretti sušenek, ovšem bez likéru pro děti. Z uvedeného množství napečete okolo 20ti mandlových pusinek.
Ingredience:
1 lžíce bílé rýžové mouky
1 lžíce kukuřičné mouky
100 g mandlové mouky
100 g třtinového cukru
2 bílky
Postup:
Troubu předehřejeme na 160stupňů.
Do mísy dáme rýžovou, kukuřičnou, mandlovou mouku a třtinový cukr, vše společně promícháme.
V další míse ušleháme bílek na tuhý sníh. Pak postupně přisypáváme mandlovou směs a lehce promícháme v těsto.
Těsto naplníme do zdobícího sáčku a na plechu vyložený pečícím papírem tvoříme pusinky.
Pečeme 20-25 minut až jsou pusinky lehce zlaté.
2 komentáře:
Jé miluju pusinky, vždy jsem dělala variantu s kukuřčným škrobem, ale tuhle zkusím taky, tyhle pusinky vypdají tak trošku sušenkovitě.
A jsem moc ráda za každý bezlepkový recept, máte báječný blog!
Díky Madlo. U vás na blogu se mi také líbí;-) Pusinky byly uvnitř pěkně měkké a chutnají mandličkově!
Okomentovat