Cizrnu namočte na 8-10 hodin do vody, aby nablobtnala. Vodu pak vylijeme a cizrnu klíčíme v zavařovací sklenici. Sklenici neuzavíráme víkem, necháme volně proudit vzduch, aby se semena nezapařila. Během klíčení cizrnu proplachujeme dvakrát až třikrát denně čistou vodou. Tuto vodu necháme vždy řádně odkapat. Klíčení trvá 2-3 dny. Naklíčenou cizrnu skladujeme v lednici. Před konzumací odstraníme z cizrny slupku.
1.den klíčení |
2. den klíčení |
2 komentáře:
Díky za super popis :)
Trocha toho je ještě je na cizrna.com
Doporučuji pžepůlit plastovou lahev a do spodní půlky udělat do dna několik děr nůžkama. Pak tam dáš namočená semínka a pravidelně proléváš vodou, kterou necháš protéct. Je to super ;-)
Okomentovat