Jaro oficiálně začalo, ale venku je pořádná zima. Léto ještě v nedohlednu a o čerstvém ovoci si můžeme zatím nechat jen zdát. Domácí zavařené zásoby ze zimy stále ještě jsou a já můžu upéct koláč s třešněmi. Tento tvarohový koláč je velmi jednoduchý a ovoce do něj můžete přidat podle vlastní chuti - kompotované nebo mražené.
Ingredience:
500 g tvarohu
100 g kukuřičné polenty instantní
100 g špaldové celozrnné krupice
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
140 g rozpuštěného másla
2 vejce
70 ml agáve sirupu
kompot vypeckovaných třešní
Postup:
Troubu předehřejeme na 170stupňů. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
V míse promícháme kukuřičnou polentu, špaldovou krupici a prášek do pečiva. Přidáme tvaroh, máslo, vejce a sirup a vše společně promícháme.
Těsto vlijeme do menšího pekáčku nebo dortové formy vyložené pečícím papírem. Povrch poklademe ovocem, které zatlačíme do těsta. Pečeme asi 40 minut, kontrolujeme pomocí špejle.
4 komentáře:
ta vypadá krásně :)
to je božské
Šla by ta polenta za něco vyměnit? Předem díky za odpověď :)
Ahoj Ver - Určitě to jde nahradit kukuřičnou krupicí - používá se na přípravu kaše (název třeba Otesanek, Vtipná kaše). Nebo zkus vyzkoušet kukuřičnou mouku. Ale za jinou mouku bych to neměnila kvůli té žluté barvě koláče.
Okomentovat