Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálních látek,
obsahují sacharidy, které se lehce a pomalu vstřebávají. Tento recept se
mi velice líbí, je další zdravou snídaní či svačinou pro naše děti. K
ovesným muffinům lze podávat ovoce, jogurt, teplé mléko. Lze je zabalit s
sebou na svačinu do školy, přidat sušené ovoce, rozinky.
Ingredience
2a1/2 šálku ovesný vloček s klíčky (bio)
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů (bio)
špetka soli
1 lžička skořice (bio)
2 lžíce rozpuštěného másla
1 šálek mléka
1 vejce
1/4 šálku javorového sirupu (bio)
1/4 šálku sekaných ořechů (bio)
1/4 šálku slunečnicových semínek (bio)
Postup
Troubu předehřejeme na 190stupňů. Připravíme si formu na muffiny, kterou vyložíme papírovými košíčky.
V
jedné míse smícháme ovesné vločky, kypřící prášek, skořici a sůl,
přidáme nasekané ořechy a semínka. Ve druhé míse rozšleháme společně
rozpuštěné máslo, mléko, vejce a javorový sirup. Pak mokré přísady
přimícháme do suchých.
Pomocí lžíce naplníme směsí košíčky na muffiny, pokud máme silikonovou formu nemusíme již mít papírové košíčky.
Pečeme na 190stupňů 30-40 minut dozlatova. Několik minut před podáváním necháme vychladnout. Uchováváme v chladu ve vzduchotěsné nádobě. Papírové košíčky jdou lépe z muffinů odstranit ještě za tepla, po vychladnutí se hodně přilepí.
Pečeme na 190stupňů 30-40 minut dozlatova. Několik minut před podáváním necháme vychladnout. Uchováváme v chladu ve vzduchotěsné nádobě. Papírové košíčky jdou lépe z muffinů odstranit ještě za tepla, po vychladnutí se hodně přilepí.
Žádné komentáře:
Okomentovat