Receptů na muffiny není nikdy dost a já ráda zkouším, které nám budou chutnat nejvíce. Z rebarborového sirupu zůstala sladká dužina rebarbory, kterou jsem použila do muffinů. Díky tomu byly uvnitř hodně vláčné, než když do nich dáte pevné kusy ovoce.
Ingredience:
2 hrnky celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička skořice
1 hrnek mléka
1/4 hrnku rozpuštěného másla
2 vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
rebarborová dužina (asi ze tří výhonků)
strouhaný kokos na posyp
Postup:
Předehřejeme troubu na 190stupňů.
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a skořici. V další míse smícháme dohromady mléko, máslo, vejce a extrakt. Vše pak nalijeme do mísy s moukou a společně promícháme. Nakonec přidáme rebarboru.
Směs plníme do 2/3 formy na muffiny, posypeme strouhaným kokosem a dáme do trouby. Pečeme asi 20-25 minut.
Vyzkoušejte i další skvělé recepty na muffiny:
3 komentáře:
Zrovna dnes jsem jedny rebarborove muffiny pekla ;-) tyto vypadaji taky pekne!
Díky Alizia:-)) Rebarbory se musí využít dokud roste!
moc hezké muffiny!
Okomentovat