Přikládám základní recept, jak si doma připravujeme chřest. Stačí ho pouze uvařit a přidat k masu, rýži, těstovinám. Nebo chvíli osmažit na másle či ghí, zasypat oblíbeným sýrem a delikatesa je na vašem talíři.
Ingredience:
výhonky chřestu bílého nebo zeleného
voda
sůl
šťáva z citrónu
Postup
Chřest omyjeme a odlomíme nebo odkojíme dřevnaté konce - podle čerstvosti 2-4 cm.
Mladý zelený chřest není potřeba loupat. Bílý chřest loupeme od hlavičky směrem dolů pomocí škrabky.
Vroucí vodu osolíme (1 lžička na 2 litry vody) a přidáme lžíci šťávy z citrónu. Očištěný chřest vložíme do vroucí vody na stojato, aby špičky zůstaly zcela nad vodou a vařily se jen v páře.
Chřest by měl být uvařený na skus, neměl by být úplně měkký. Zelený chřest vaříme 3-5 minut, bílý 7-9 minut.
Více o chřestu se můžete dočíst na http://www.ceskychrest.cz/
Recepty na blogu
Žádné komentáře:
Okomentovat