Přemýšlela jsem, jak ještě zpracovat zelený chřest a objevila jsem tuto polévku. Zajímalo mě, jak bude kombinace hrášku a chřestu chutnat. Výsledkem je chutný "zelený krém", který díky kokosovému mléku a bazalce získá osvěžující chuť v těchto teplejších dnech. Stojí za vyzkoušení! A teď budu hledat další inspirace pro využití kokosového mléka, které jsem pro polévku speciálně kupovala.
Ingredience:
200 g čerstvého hrášku
16 výhonků zeleného chřestu
2 menší brambory
1 šalotka
olivový olej
2 lžíce kokosového mléka
2 lístky bazalky
sůl
1-1,5 litru vody
Postup:
Hrášek z lusků vyloupeme, zelený chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na menší kousky. Bramboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
V hrnci na oleji zesklovatíme šalotku, přidáme hrášek, chřest a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut do změknutí.
Pak odstavíme z ohně a vyjmeme pár kousků chřestu a hrášku, které dáme stranou. Přidáme kokosové mléko a bazalku a vše společně tyčovým mixérem umixujeme v hladký krém. Podle hustoty zředíme polévku přidáním vody.
Do polévky přidáme odložené vařené kousky chřestu a hrášku a chvíli provaříme. Podáváme teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat