A je tu naše oblíbená cuketa. S parmazánem a smažená na ghí získala zas lahodnější chuť. Nic nezbylo, dětem moc chutnala.
Ingredience:
2 středně velké cukety
2 vejce
1a1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku natrouhaného parmazánu
sůl
ghí (olej)
parmazán na ozdobení
Postup:
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a osolíme.
V jedné misce rozšleháme vejce a ve druhé smícháme strouhanku s parmazánem. Cuketové plátky nejdříve namočíme ve vajíčku a potom obalíme ve strouhance.
V pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu ghí nebo oleje a cuketové plátky po obou stranách opečeme dozlatova.
Přebytečný tuk odsajeme pomocí papírových ubrousků. Servírujeme posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat