Pro všechny kdo mají rádi rozinky, mám tu recept na zdravé mlsání nejenom pro děti. Při dnešním pečení rozinkových plátků se nám krásně provoněl byt skořicí. Skořici mám opravdu ráda, a recepty, kde se přidává, mi moc chutnají. Recept je velmi jednoduchý a není v něm žádný přidaný cukr. Uvedené množství je na jeden plech. Plech musí být vyložený pečícím papírem, který pak na závěr jde dobře s plátu sloupnout. Po vychladnutí stačí jednotlivé rozinkové plátky jen natrhat. Pokud budete chtít tvořit rolky, použila jsem na stříhání plátu nůžky. Stříhala jsem plát i s pečícím papírem, který jsem až potom sloupávala a zarolovala. Je dobré ke konci pečení sledovat plát, aby nedošlo k přesušení.
Ingredience:
1 hrnek rozinek bio
1 hruška
1 hrnek vody
2 lžičky skořice
Postup:
Přivede vodu k varu.
Mezitím nasypeme rozinky do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou hrušku. Zalijeme vroucí vodou a promícháme. Necháme 20 minut odležet.
Pak z mísy odebereme 3/4 hrnku vody, kterou už nebudeme potřebovat. K namočeným hrozinkám a hrušce přidáme skořici a vše společně rozmixujeme na pyré.
Rozehřejeme troubu na 95stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Nalijeme směs na plech a rozetřeme lžící v tenké vrstvě. Pečeme 2,5-3 hodiny.
Necháme vyhladnout. Natrháme na plátky nebo nastříháme a srolujeme. Plátky jsou trochu lepkavé.
Žádné komentáře:
Okomentovat