úterý 29. ledna 2013

Dýňové pyré









Jednoho dne se mi sešlo doma více dýní Hokkaido a já přemýšlela, co z nich vše připravím, jak je nejlépe uchovám na příště. Z jedné větší dýně jsem si uvařila pyré. Hned jsem samozřejmě musela vyzkoušet dýňové lívance, do kterých se pyré používá. Zbytek jsem zamrazila. Recept na dýňové lívance brzy přidám, byly výtečné. Když jsem se o nich rozpovídala na farmářškém trhu se Zapálenou kuchařkou - Lenkou Požárovou, dala mi za pravdu, že si je také vaří a chutnají jí.



 
Ingredience:


1 dýně Hokkaido








Postup:


Troubu předehřejeme na 180stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.

Dýni překrojíme napříč a vydlabeme semínka. Rozříznutou částí obě půlky položíme na pečící papír a pečeme 40-50 min podle velikosti dýně, dokud se dýně nedá propíchnout vidličkou.




Po vychladnutí vydlabeme dužinu a naplníme do nádoby na uskladnění. V lednici vydrží dva dny, můžeme i zamrazit.

Pyré lze přidávat do koláčů, polévek, plnit jím ravioly nebo ho ochucovat podle libosti.


Recept na dýňové lívance




 

2 komentáře:

Marketa Ward Bardova řekl(a)...

Dobry den,

Prave jsem objevila Vas blog a toto je prvni recept, ktery prohlizim. Zajimalo by me, zda jste zkousela pyre i zavarit? Diky predem za odpoved.

--
Marketa

Zdravá máma řekl(a)...

Zavařit jsem ho nezkoušela ale zamrazuji. Díky za dotaz. Míša