středa 14. srpna 2013

Květákovo-dýňová polévka







Do sekce Polévky přidávám další na zpracování sezónní zeleniny - květáku a dýně. Polévku jsem umixovala do hladkého krému, který nikdy nezklame a dětem takto připravená polévka hodně chutná. Pár kousků zeleniny po uvaření vyndám a ozdobím jimi polévku v talíři, ať je pěkně barevná.






Ingredience:


350 g květáku
80 g dýně hokkaido
1/2 cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
majoránka
sůl
750 ml vody nebo zeleninovýho vývaru



Postup:


Květák omyjeme a natrháme na růžičky, Dýni omyjeme a nakrájíme na kostičky. 

Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme květák a dýni, zalijeme zeleninovým vývarem. Ochutíme majoránkou a solí. 

Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 15 minut do změknutí. Po uvaření odstavíme z ohně, vyndáme část dýně na ozdobu a vše umixujeme do hladkého krému.



1 komentář:

Monika řekl(a)...

Tak to musím určite vyskúšať :) Vyzerá úžasne! :)