pátek 20. září 2013

Kakaové kešu mléko







Na tento nemléčný nápoj jsou zapotřebí namočené kešu ořechy. Dala jsem je namáčet přes noc, aby byly pěkně měkké a šly dobře umixovat. Použila jsem na mixování tyčový mixér, pro děti je vhodné nápoj ještě přecedit přes jemné sítko. Kakaové kešu mléko můžete pít za studena i jako horkou čokoládu. Nápoj lze uchovávat v lednici 3-5 dnů. Tam má tendenci se oddělovat, proto je zapotřebí ho před použitím protřepat.



Ingredience: 


1 hrnek kešu ořechů (namočených)
1 lžíce kakaového prášku
2 lžíce agáve sirupu
1 lžička skořice
1/4 lžičky muškátového oříšku
3 hrnky vody


Postup:


Kešu s vodou umixujeme a přecedíme přes jemné sítko. Dochutíme kakaovým práškem, sirupem, skořicí a muškátovým oříškem. Vše promícháme. Podáváme vychlazené nebo ohřejeme tak, aby to dětem chutnalo.










4 komentáře:

Iva Novotná řekl(a)...

tedaa, to vypadá moc dobře! úplně mám na to chuť, jsou v tom samé dobrůtky:))

Éthique v. řekl(a)...

Doporučuju zkusit s lískooříškovým mlékem, to je teprv dobrota! Ale na to bude potřeba koktejlový mixér, tyčový by se na lískáčích odvařil :D

Zdravá máma řekl(a)...

Tak to musí být dobrota! Koktejlový mám nefunkční, ale brzy budu mít na testování lepší stroj, tak určitě vyzkouším;-)

Honey Bunny řekl(a)...

Tak tohle vypadá úžasně, musim vyzkoušet:)