úterý 7. ledna 2014

Mandlové pusinky (bezlepkové)







Doma mám otevřený sáček s rýžovou moukou, kterou používám na zahuštění. Už jsem s ní zkoušela zahustit polévky, omáčku, čočku. Dnes jsem ji vyzkoušela i na pečení. Do těchto mandlových pusinek se přidává lžíce rýžové mouky i kukuřičné. Výsledné pusinky jsou bezlepkové, hodně sladké, neboť jsou na způsob amaretti sušenek, ovšem bez likéru pro děti. Z uvedeného množství napečete okolo 20ti mandlových pusinek.






Ingredience:


1 lžíce bílé rýžové mouky
1 lžíce kukuřičné mouky
100 g mandlové mouky
100 g třtinového cukru
2 bílky



Postup:


Troubu předehřejeme na 160stupňů.

Do mísy dáme rýžovou, kukuřičnou, mandlovou mouku a třtinový cukr, vše společně promícháme.

V další míse ušleháme bílek na tuhý sníh. Pak postupně přisypáváme mandlovou směs a lehce promícháme v těsto.

Těsto naplníme do zdobícího sáčku a na plechu vyložený pečícím papírem tvoříme pusinky.

Pečeme 20-25 minut až jsou pusinky lehce zlaté.






2 komentáře:

Madla řekl(a)...

Jé miluju pusinky, vždy jsem dělala variantu s kukuřčným škrobem, ale tuhle zkusím taky, tyhle pusinky vypdají tak trošku sušenkovitě.
A jsem moc ráda za každý bezlepkový recept, máte báječný blog!

Zdravá máma řekl(a)...

Díky Madlo. U vás na blogu se mi také líbí;-) Pusinky byly uvnitř pěkně měkké a chutnají mandličkově!