středa 18. června 2014

Vaření v soutěži - něco málo o nás na blogu







Dnes bych vám ráda napsala o jedné akci, které jsem se zúčastnila soukromě - sama za sebe, ale samozřejmě hlavní roli v něm hrál recept z blogu - quinoa čokoládový dort

Jak to vše začalo? Bylo to dost rychlé. V pátek jsem potkala svoji kamarádku Ivet z Health Jam, která mi řekla o soutěži ve vaření. Podívala jsem se na internet, zjistila si podmínky soutěže a promyslela jsem si recept z blogu, který by se dal použít. Přihlášeno bylo málo dezertů, tak jsem dort z quinoy zapsala. Je rychlý, jednoduchý, zajímavý surovinou a hlavně se dá udělat v jednom hrnci. Soutěž už po víkendu končila a já se hned v úterý dozvěděla, že jsem jedna z deseti výherců multifunkčního hrnce od Philips. Podmínkou soutěže bylo, že když vyhrajete, cenu si převezmete po uskutečnění soutěže ve vaření vašeho receptu v sobotu na Kulaťáku v Praze - Dejvicích za účasti Zdeňka Pohlreicha. Když jsem dětem oznámila, že jsme vyhráli a půjdeme vařit, moc se na sobotu těšili. Já jsem si v týdnu recept doma znovu vyzkoušela, abych byla připravená. Ano těšila jsem se stejně jako děti, ale nevěděla jsem do čeho jdu, tak obavy byly veliké. Nejvíce z toho, jestli ten koláč správně vyklopím z formy, tedy tak aby zůstal v celku!




V sobotu jsme vyrazili na uvedené místo. Náš tým - já, Maty, Verča a moje máma v roli fotografa. (Moc jí to šlo, a tímto jí děkuji za zdokumentování.) Pro každého soutěžícího byl připravený stánek, v něm suroviny na přípravu, výherní hrnec a potřebné pomůcky. Hodinka před začátkem akce nám bohatě stačila, abychom se mohli se vším seznámit, psychicky se připravit, popovídat s ostatními soutěžícími a vyfotit se s člověkem, kterého známe jen z obrazovky. Verunka prohlásila: "Mami, ten je milej."





Pak jsme se pustili do vaření. Tedy v našem stánku spíš děti. Maty vše nachystal, zkontroloval, četl postup receptu. Verunka míchala a byla nejen pro fotografa a kameramana za hlavní hvězdu našeho stánku.



"Makej, makej!"






Těsto hotové a vše šlo do hrnce péct. Během pečení k nám všichni chodili a hlásili, že nám to krásně voní a těší se až ochutnají.


My pečeme....
...obhlížíme konkurenci u Ivet....
....poskytujeme rozhovory...
...pane Pohlreich, myslíte, že už je to upečený? "Ty vaříš, mě se neptej."

V hrnci jsem pekla poprvé, nádoba byla dost vysoká oproti dortové formě a už se blížil čas vyklopení dortu. A zrovna mi u toho museli všichni asistovat. 




Ale zvládla jsem to, první ochutnání tedy připadlo na pana Pohlreicha a pak už se u našeho stánku vytvořila fronta a my začali ještě horké kousky rozdávat. Děti každý kousek ozdobili alespoň malinami a jahodami z místního trhu a během chvilky bylo po dortu. 










Maty prohlásil, že by jsme měli upéct ještě jeden. Všichni co ochutnali, nám ho chválili. Jsem ráda, že jsme mohli i představit pro mnohé zvláštní surovinu quinou. Kdo ochutnal, mohl dát hlas stánku, u kterého mu nejvíce chutnalo. My jsme si vysoutěžili ještě třetí místo. Děkujeme!!! hlavně za ten zážitek.



Gratuluji všem výhercům








1 komentář:

Týna řekl(a)...

Tak to muselo být skvělééééé!
Gratuluji k parádnímu zážitku a krásnému třetímu místu. :))