středa 6. srpna 2014

Čokoládový dort s ovesnou smetanou








Léto je u nás ve znamení oslav narozenin. Proto mám pro vás recept na hříšně čokoládový dort podávaný s malinami. Do dortu jsem poprvé vyzkoušela ovesnou smetanu od Oatly a její chuť i hustota mě mile překvapila. Určitě ji začnu více používat. A pokud se vám zdá do receptu mandlová mouka příliš nákladná, zkuste použít špaldovou mouku a jen malou část nahradit rozemletými mandlemi, lískovými či vlašskými ořechy. Dort jsem uchovávala v lednici, přeci jen ho stačí malý kousek a déle nám doma vydržel.






Ingredience:


150 g hořké čokolády 70%
100 g čerstvého másla
5 lžic ovesné smetany
3 vejce
100 g třtinového cukru
100 g mletých mandlí

Poleva:
50 g čokolády 70%
100 ml ovesné smetany



Postup:


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. V míse rozšleháme žloutky, cukr a smetanu do krémova. Následně přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem a mleté mandle. Vše promícháme.

Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Vše dáme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25-30 minut. Před vyndáním z formy necháme dort alespoň 10 minut vychladnout.

Polevu rozpustíme ve vodní lázni a nalijeme na dort. Dáme do lednice vychladnout. Zdobíme malinami a hoblinkami kokosu.








Žádné komentáře: