pátek 26. dubna 2013

Hráškový krém se zakysanou smetanou








Polévka je velmi snadná. Akorát si myslím, že hodně záleží na kvalitě a chuti hrášku. Kvůli počasí a posunutí jara teprve jarní zelenina roste a čerstvý hrášek v obchodech je zatím dost drahý. Já mimo sezónu používám mražený hrášek v biokvalitě od Alnatury, který kupuji v Globusu. Oproti ostatním mraženým hráškům je chuťově moc dobrý. Občas koupím i jinou značku, ale vždy se vrátím k tomuto hrášku. Je krásně zelený a sladký. Proto vlastně i tu polévku nijak nekořením, nepoužívám osmaženou cibuli. Její chuť je pěkně hrášková.


Mražený hrášek od AlnaturA



Ingredience:


500g mraženého hrášku
máslo
1 l vody
sůl
zakysaná smetana
celozrnné pečivo



Postup:


V hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme, vložíme hrášek a 5 minut povaříme.  Odstavíme a ručním mixérem rozmixujeme do hladka.

Na pánvi na másle do zlatova osmahneme celozrnné pečivo nakrájené na kostičky.

Polévku na talíři ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme pečivem.







3 komentáře:

B* řekl(a)...

takovéhle polévky uplně miluju :)

Andy řekl(a)...

Vypadá moc pěkně! .) Určo vyzkouším!

Kamča Hrbáčová řekl(a)...

hned bych si dala!