neděle 10. srpna 2014

Prázdninová oříšková granola







Nejdůležitějším jídlem nejen pro děti je pořádná snídaně. Jednou z variant je zapečené müsli s porcí oříšků a semínek podávané s mlékem či jeho alternativou (sojové, rýžové, ovesné).

Snídani rádi trávíme společně, pokud počasí dovolí, nejlépe venku na terase s ranním sluníčkem. Díky eshopu Bella Rose jsme si prázdninovou oříškovou granolu pěkně naservírovali a vychutnali v nádobí od Green Gate. Tato úžasná dánská značka má nádherný design, který se mi vždy hodně líbil. Proto jsem pro děti vybrala z letní kolekce misku, talířek, hrníček ve dvou barevných kombinací a na uchování granoly nádhernou úložnou dózu.

Recept na granolu je velmi jednoduchý, ovesné vločky nejsou vůbec přeslazené (jak to často bývá u kupovaných müsli) a jsou velmi chutné propečené do křupava. Do granoly můžete přimíchat vše, co zrovna doma máte. Já do ní přidala ještě kromě oříšků také šťavnaté brusinky, hoblinky kokosu a kupované neslazené rýžové pukance. Do této přípravy zapojte i děti, ať si samy zvolí, co si do granoly dají. Určitě jim pak bude více chutnat. Snídejte společně a užijte si i přípravu stolování! Další inspiraci na servírování snídaňové granoly naleznete ZDE.






Ingredience:


500 g ovesných vloček
3 lžíce rozpuštěného másla
3 lžíce javorového sirupu
1 lžička skořice
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
špetka soli

70 g mandlí
40 g vlašských ořechů
40 g kešu ořechů
50 g dýňových semínek

volitelné:
hoblinky kokosu
rýžové pukance
sušené brusinky





Postup:


Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

Vločky nasypeme do mísy. Rozpuštěné máslo, javorový sirup, skořici, muškátový oříšek a sůl smícháme dohromady a vločky tím zalijeme. Promícháme a zapracujeme do vloček.

Vločky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 15-20 minut. Pak promícháme a dál pečeme dozlatova asi dalších 15 minut. Můžeme průběžně promíchat.

Ořechy hrubě nasekáme. Až vločky vychladnou, vmícháme do nich ořechy, dýňová semínka, kokos, rýžové pukance a brusinky. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.









7 komentářů:

Stepanka_Corculum řekl(a)...

Ahoj :) Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na právě zahájenou giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš ! :) Corculum♥

Katka řekl(a)...

mm javorový sirup.. hned si mi vybavily chvíle, kdy jsme si dělali snídani na pánvi aneb lívance s javorákem:) Osobně nejsem zastáncem rohlíkové snídaně, snažím se dětem dělat takovou snídani, aby tam bylo ovoce, zelenina, müsli, zkrátka něco sladkého. A dopoledne něco na sílu - nejlépe uzenina.

obat pembesar penis řekl(a)...

Mé oblíbené jídlo Vimax Original

potenzol řekl(a)...

způsobují zvýšenou chuť k jídlu. vynikající ...

celana hernia řekl(a)...

Její chuť je určitě vynikající

vakum pembesar penis řekl(a)...

jeho velmi pěkný článek

wacklodge řekl(a)...

Tyjo, děkuji moc za skvěly recept na granolu. Určitě ji rádi vyzkoušíme a dáme pak vědět. Mimochodem jsem se ještě chtěla zeptat, zda neznáš stránku greenmat ? Já jsem se nedávno také dala na biostravu a právě přemýšlím a volím si obchody, odkud budu vše kupovat :) Tak kdybys náhodou měla čas a chuť mi odepsat, tak dej vědět. Díky.