středa 23. října 2013

Čokoládovo-dýňové cupcakes s kokosovo-dýňovou šlehačkou + giveaway







Inspiraci pro dnešní recept jsem našla na ubrousku od MagsBags - Magdy, která je šije a prodává. Poprvé jsem o jejích ubrouscích četla někde v časopise a zjistila, že v Toulcově dvoře bude mít stánek se svými výrobky. Tak jsem tam zašla a koupila jeden ubrousek pro syna a jeden sáček, pytlíček pro dceru. Ubrousek se mi zdál jako bezvadný nápad, protože nejen že je ekologický, ale i obrázkový a zapínací na suchý zip. 


Tak to vypadá u nás každý školní den. Letos přibyl ubrousek pro naši prvňačku:-)


Když syn nastoupil do školy, mezi povinnou výbavou byl i ubrousek do školy. Nosil si modrý látkový ubrousek. Ve škole je učili prostřít si ho na lavici a drobit na něj svačinu, aby zbytky jídla nebyly všude po třídě. Takže tuto vychytávku zapínacího ubrousku velmi oceňuji, dítě ve škole lehce svačinu rozbalí, jí nad ním a zbytek zas může zpátky zabalit. Mě se tedy domů v krabičce vrací zmuchlaný ubrousek, zbytky okolo. Ale to už by snad nebyly děti! Dcera mi nedávno řekla, že ho využívá i tak, že se do něj utírá. Takže já doma jen z krabičky vyhodím zbytky (to ale není často), ubrousek pod čistou tekoucí vodou očistím a dám usušit. Jednou za čas i vyperu. Ubrousek se sovičkami takto používáme druhým rokem. Doma máme i svačinový sáček, do kterého se toho opravdu hodně vejde, a to s oblíbeným motivem opiček.




Magdu se stánkem můžete potkat na různých trzích, určitě vám na místo, kde ji najdete, ráda odpoví na facebooku nebo mailem. Nedávno jsem šla na Andělu a naproti mě šel cizinec a druhému ukazoval sáček s opičkami, který si právě koupil a radostně hlasitě zvolával: "Monkey, monkey". Bylo mu přes 40 let a měl z něj radost jako malé dítě.

Podívejte se na internetové stránky Magdy - mámy 3 dětí, která svůj obchod provozuje s láskou - to poznáte, když vám domů přijde objednané zboží v originálně zašité obálce. Jsem ráda, že Magda souhlasila a poskytla do giveaway pro vás tento ubrousek a velkou svačinovou kapsu.




Jak se zúčastnit? Podmínky giveaway jsou následující:
1) být pravidelným čtenářem blogu nebo facebookovým fanouškem
2) dát "to se mi líbí" facebookovým stránkám MagsBags
3) napsat komentář ke článku na blog nebo na fb: "Jak si balíte svačinky na výlety, do školy či práce"
4) samozřejmě ke komentáři nezapomeňte připsat emailovou adresu, abych vás v případě výhry mohla kontaktovat

Soutěž potrvá do 31. října 2013, následující den za asistence dětí vylosuji a zveřejním výherce. Tímto ještě děkuji Magdě za její výrobky a doufám, že se vám výhra líbí. Mě tedy ano!




Myslela jsem si, že receptem k těmto ubrouskům bude svačinka s nějakou výbornou pomazánkou dětem do školy. Mrkněte se ale zde, jedna pěkně zabalená už na blogu je. Jenže jsem u Magdy na stánku vybírala a vybírala, až nakonec vyhrály ty s motivem cupcakes. A já si řekla, že upeču svůj první cupcake a jak jinak než "zdravěji".






Ingredience:
(10 cupcakes)


130 g špaldové mouky jemně mleté
225 g dýňového pyré
200 g kokosového nebo třtinového cukru
2 vejce
120 ml rozpuštěného másla
2 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky muškátového oříšku
špetka soli






Postup:


Troubu předehřejeme na 175stupňů.

V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, koření, sůl a kakao. Ve druhé míse smícháme dýňové pyré, vejce, cukr, máslo. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.

Mokrou směs přidáme do mísy k suché směsi a promícháme.

Do formy na muffiny vyskládáme papírové košíčky. Ty naplníme směsí a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 20-30 minut. Po vychlazení ozdobíme šlehačkou.





Kokosovo-dýňová šlehačka


Ingredience:


1 plechovka kokosového mléka
2 lžíce dýňového pyré
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky skořice



Postup:


Plechovku s mlékem necháme přes noc vychladit v lednici, aby se oddělil kokosový krém a voda. Pak plechovku obrátíme dnem vzhůru a otevřeme.  Vodu slijeme do skleničky a kokosový krém vyškrámeme do mísy.

Kokosový krém šleháme jako šlehačku na nejvyšší rychlost asi 6 minut. Přidáme pak cukr, pyré a skořici a prošleháme. Zdobíme šlehačkou vychlazené cupcakes. Můžeme pro zatuhnutí šlehačky dát vše na chvíli do lednice.




 Recept na šlehačku přidávám do Výzvy - Zdravě z mého stolu.



Losování:




Děkuji všem za účast a milé komentáře. Gratuluji výherkyni Kriss a kontaktuji emailem:-)

 


22 komentářů:

Týna řekl(a)...

Jé, cupcakes jsou přepychové. ♥
Co se týče giveaway, tak je suprová! :))
1. Čtenářkou již jsem. :))
2. "Like" jsem dala. :))
3. Co se týče balení svačinek, tak si je chystám vždy den předem do krabiček, protože je to pro mě nejpraktičtější. Dříve jsem si třeba pečivo apod. balila do ubrousků, ale ty časy už jsou pryč, takže aktuálně krabičkuju. :))
4. Můj e-mail je: fitkriss@seznam.cz

A Magdiny výrobky jsou parádní! :))

||Jar|| řekl(a)...

Jéééj tie servítky sú roztomilé :) tá s cupcakes je naozaj famózna.
A pečené cupcaky sa mi veľmi pozdávajú, keď si konečne kúpim dyňu, asi siahnem po tomto recepte a zrealizujem ho..

1. blog sledujem
2. dala som like :)
3. ja si obedy a olovranty nahádžem vždy iba do krabičky a môžem vyraziť.. je to praktické, ale nemá to ten správny štýl.. jedenie by malo byť aj o nejakom tom stolovaní si myslím :D
4. mail: jaroslava.kockova@gmail.com

El řekl(a)...

Ty dortíčky jsou strašně krásné! Úplně se mi sbíhají sliny!

1. Sleduji přes GFC :)
2. Like jsem dala
3. Já si moc originálně svačiny nebalím, když mám něco většího jako oběd, tak to dávám do krabičky, menší sváči balím do alobalu a dám do sáčku. :)
4. eliota@centrum.cz

Unknown řekl(a)...

1.Sleduji
2paleček nahoru jsem dala :))
3.A ten "mafinkový" je naprosto slaďouš všech slaďoušů. Kam se hrabe můj sáček na sváči :))
4.katerina189@email.cz
5. sbíhají se mi sliny mňam mňam asi jdu ukuchtit nějakou dobrotu. :D

Pride řekl(a)...

1. Sleduji:) nově a moc ráda:)
2. Lajkuji:)
3. Balíme do sáčků od MagsBags ... mufinkový máme taky a je bombový:) Objevila jsem Magdu na Dyzájn markétu letos v létě a začala jedním sáčkem do školy - teď máme 4 kousky a obávám se, že to nebude číslo konečné:) Jsou prostě BOŽÍ!!!
4. pavlaphotography@gmail.com

Unknown řekl(a)...

1. Teď jsem objevila a jsem nadšená přidala jsem si hned na fb a do záložek a hodlám se inspirovat..
2. like jsem dala :)
3. máme plastový boxík a v něm dcera ozdobný ubrousek papírový, a nad jí (taky tam jsou cupcakes :D )ještě jí teda bylím svačinu do jednoho ubrousku na utření, ale ta možnost látkových ubrousků mě nenapadla a nadchla :)
4. katerina.merinska@seznam.cz

sui řekl(a)...

1.blog sledujem , mam ho tiez v zalozke a chodim sa inspirovat kedze mam male deti.
2. like je dany...
3.no dost som riesila co na nosenie desiaty a skoncili sme pri boxe s priehradkou...ale pacia sa mi tie vecicky latkove, len som z SK a maju tam uvedene ze posielaju dobierkou co je dost nevyhodne tak neviem, inak by som vzala apson pat veci:-)))fakt super su.
4.zuzana.belan@gmail.com

Kami řekl(a)...

Tak to je skvělý nápad s těmi ubrousky ♥ Moc se mi líbí! Muffiny vypadají lákavě :))
TWF Kami*
mail - todaywasfairytale365@gmail.com

Simiona řekl(a)...

Cupcakes vypadají suprově :-))
k giveway:
1. sleduji blog i FB stránku
2. like jsem již dala
3. já i naše prvňačka krabičkujeme, odkoukala a zavedla pro malou silikonové formičky, do kterých ji dávám třeba ovoce nebo zeleninu a moc se mi líbí i ty látkové ubrousky..mají krásné barvičky a motivy ;-)jinak ty papírové mi nosí poctivě domů..i když jsou použité :-))

Anonymní řekl(a)...

UUUUUUUUUUUZASTNY RECEPT!!!! dakujem

Atevi řekl(a)...

Cupcakes zkusím o víkendu. Dcerka se trochu zbláznila do zdravé stravy a to jsem ráda, protože její spolužačky se pomalu nevejdou už ani do lavic :-(. Vždy jí prý závidí zdravé svačinky - domácí rohlíky s domácím sýrem nebo pomazánkou nebo paštikou, ale bohužel je balím jen do krabiček a tak by takový roztomilý ubrousek byl pěkným dárkem pod stromeček a zpestřením svačinového boxíku :-).

Unknown řekl(a)...

Tak jsem právě dopekla :-). Cupcakes jsou skvělé, jen na mě dost sladké, ale dceři a manželovi strašně chutnají. Jen jsem tedy měla problém se šlehačkou. Nejen, že se mi hned na začátku zdrcla, ale ani nechtěla ztuhnout. No, ale nic to nemění na tom, že je i tak v kombinaci s koláčkem geniální :-) a hold tuhla v mrazáku. Recept moc doporučuji a při další příležitosti zdokonalým své kuchařské zkušenosti a šlehačku zrcnout nenechám :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj sleduji tě na blogu:-)
Recept je úžasný, já si svačinu balím do průhledné fólie a dávám do boxu..
Můj email je bastet1212@gmail.com

Lucia řekl(a)...

lucinkabalintova@gmail.com
Ja si ju balím do sáčku alebo do boxu :)

Lenka Ď. řekl(a)...

"Jak si balíte svačinky na výlety, do školy či práce?" - Desiatu do školy mi balí mama, a posledný rok to bolo do fólie. Alebo niekedy do sáčkov či papierovách vrecok. :)
lenka.durcekova@gmail.com

Blongie007 řekl(a)...

1.Sleduju už dlouho
2.Lajk
3.Svačiny si balím do krabiček který neprotíkají, syn by uvítal takovje pěknej ubrousek, zatím má taky jen krabičku a v ní další krabičku na zeleninu
4. Blongie007@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

1. Stránku sleduji
2. Bohužel na FB nejsem registrovaná,ale like bych určitě dala
3. Svačiny balím do krabiček a do fresch folie
4. renca.tomca@centrum.cz

Anonymní řekl(a)...

Dekuji za super tip na cupcakes, dokoupime a jdeme na to :-)

1) ctenarkou jsem
2) like jsem dala, jsou uzasne vecicky
3) balime do plastovych krabicek, alobalu, igelitu... Nic moc originalniho ;-)
4) dekuji missm@centrum.cz

Unknown řekl(a)...

Jé, vypadá to krásně, skvělý nápad, já si svačinu balím většinou do všelijakých krabiček různých tvarů barev a velikostí :D.
dajenka99.p@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, zaujala mě vaše soutěž.. Krok 1. a 2. jsem již splnila..

Protože chodím do školy.. do tercie, tak si svačiny připravuji sama, dříve, když jsem byla malá, tak mi je připravovala mamka.. Svačinu si balím většinou do papírového ubrousku (chleba, houska apod.) a potom dám do krabičky..pokud mám nějakou zeleninu, tak ji dám do menší krabičky a poté k tomu chlebu nebo housce do té velké.. :-D

Přeji krásný zbytek října.

kontakt: trnkova.kacka@seznam.cz

Unknown řekl(a)...

Sleduji - Annie Horan. Na FB jako Annie Pavlovová.
Svačinky si obvykle balím sama, do ubrousku či alobalu a dám do krabičky. Kdybych vyhrála, výhra by nešla ke mně, ale k mému bráškovi, který tento rok nastoupil do 1. třídy. Moc se mu tam nelíbí a já doufám, že by měl radost alespoň z malého dárečku, jako je tenhle. :)

Unknown řekl(a)...

Sleduji na GFC i FB jako Šárka Poláků.
polisa@seznam.cz
Svačiny si balím do papírového sáčku a pak do plastové krabičky na svačiny :)