čtvrtek 1. května 2014

Festival Evolution 2014







Letošní reportáž o festivalu Evolution v Praze jsem se rozhodla i díky zaměření blogu pojmout více o novinkách pro děti, které jsem na festivalu objevila. Veletrh je rozdělen do tří hal na výstavišti v Holešovicích. Ve střední hale se konal Biostyl - veletrh biopotravin a zde byly pro mě favorité stánek Biopekárna Zemanka, PRO-BIO, Bio-nebio. Chyběl mi zde stánek Country Life, který na plánku byl zakreslený, ale regály byly v sobotu prázdné. Protože se zúčastňuji podobných akcí a do prodejen se zdravou výživou chodím často, objevovala jsem a ochutnávala na stáncích hlavně jejich novinky a to co neznám.




Stánek Biopekárna Zemanka měl samozřejmě skvěle připravenou ochutnávku jejich produktů. Mezi novinky představené na veletrhu patří Krtkovy vanilkové a malinové sušenky a Měsíční bio sušenky s vanilkou. Na veletrhu jsem ochutnala i novinku sušenky s Matcha tea a myslím, že budou mít úspěch. Na stánku byly jen na ochutnání, domů jsem je tedy neodnesla, ale určitě si je brzy koupím.




Krtkovy sušenky dětem doma chutnaly, krtek na nich jistě potěší malé děti, ty moje už to tak neocení. Pokud Vás zajímá jejich složení, našla jsem ho v databázi potravin. Krtkovy sušenky jsou další alternativou zdravého mlsání pro děti. U nás kupujeme hlavně čoko-kokosky a perníčky.




Měsíční sušenky mě nadchly, snědla jsem celé balení na posezení. Ale příště si je vychutnám tak, jak radí na obalu sušenek - budu je s radostí sdílet se svou mámou, sestrou, dcerou či kamarádkou. Sušenky jsou obalené v sušené syrovátce a to jim dodává na výjimečnosti.





Výrobky společnosti PRO-BIO znám a nakupuji je, minulý rok jsme také navštívili jejich Pohankové bioslavnosti. Letošní bioslavnosti už se chystají a tentokrát budou na téma Jde to i bez lepku. U jejich stánku na veletrhu jsem na radu prodejce koupila dvojzrnku, kterou jsem ještě nevařila, a pro syna směs na makovník. Dala jsem si zde i oběd - quasadillu s červenou čočkou. Byla vynikající!




Minulý víkend ze směsi syn upekl pohankovo-makovou bábovku, kterou jsme si s sebou vzali další den na výlet na nově otevřenou rozhlednu Špulka.





U stánku Bio nebio jsem také pokoupila nějaké novinky. Kukuřičné křupky s vanilkou jsme ještě neměli, dětem chutnaly a jsou vhodné do baťůžku na výlety. Tyčinka od firmy Rapunzel je teď moji nejoblíbenější, obsahuje různé oříšky, mandle a med, a já si ji kupuji ve své oblíbené bioprodejně Rozmarýna.




V pravé části veletržního paláce jsem navštívila stánek Sonnentoru. Ten je také jedním z mých nejoblíbenějších, na těchto akcích mají velký výběr sortimentu než bývá v obchodech a  vždy u nich najdu nějaké zajímavé novinky. Opět jsem se zaměřila na děti a byla jsem nadšena výběrem. 




Doma milujeme jejich krabičky s poznávacími sadami s kořením či čajem a tentokrát měli novou poznávací sadu Raráškových čajů. 




Dále jsem koupila květový krémový med s malinami ke snídani, špaldové raciolky na svačinku a Raráškovo sladké kouzelné koření, které brzy vyzkoušíme do nějakého sladké vaření či pečení.




Na veletrhu jsem objevila stánek Lucie Ernestové, na kterém představovala své hry pro děti a inspirativní obrázky nejen pro děti. Moc se mi vše líbilo!

Ještě jsem navštívila v rámci veletrhu přednášku paní Strunecké. Právě jsem dočetla její knížku Jak přežít dobu jedovou.  

Na závěr pár dalších fotek z veletrhu:












Minulý ročník veletrhu Evolution zde.




4 komentáře:

život není černobílý řekl(a)...

Díky, zajímavé tipy!

Unknown řekl(a)...

Jéé, vy jste byli na špulce :) to jste asi z okolí Divišova, že? :))

Zdravá máma řekl(a)...

Udělali jsme si výlet z Prahy, tak jsme navštívili i zámek Jemniště. Byl z toho celodenní výlet:-)

Unknown řekl(a)...

Jo tak :) už jsem si říkala, že musíte být z okolí, když to znáte :)