neděle 17. února 2013

Cuketa s parmazánem









A je tu naše oblíbená cuketa. S parmazánem a smažená na ghí získala zas lahodnější chuť. Nic nezbylo, dětem moc chutnala.




Ingredience:

2 středně velké cukety
2 vejce
1a1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku natrouhaného parmazánu
sůl
ghí (olej)
parmazán na ozdobení



Postup:


Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a osolíme.

V jedné misce rozšleháme vejce a ve druhé smícháme strouhanku s parmazánem. Cuketové plátky nejdříve namočíme ve vajíčku a potom obalíme ve strouhance.

V pánvi rozehřejeme tenkou vrstvu ghí nebo oleje a cuketové plátky po obou stranách opečeme dozlatova.

Přebytečný tuk odsajeme pomocí papírových ubrousků. Servírujeme posypané parmazánem.





Žádné komentáře: