neděle 3. února 2013

Dýňové lívance






Přidávám recept na slíbené dýňové lívance. Tak nádherně voní! - ta kombinace koření a vanilky. Není třeba přidávat ovoce, javorový sirup a zakysaná smetana se k nim výborně hodí.



Ingredience:


1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
1 lžička sody
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1 lžička skořice
1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
1/2 lžičky muškátového oříšku

1 hrnek podmáslí
1 hrnek dýňového pyré
2 vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce třtinového cukru



Postup:


V jedné míse smícháme suché suroviny a v druhé míse mokré suroviny. Mokré suroviny pak vmícháme do suchých a jemně promícháme. Smažíme bez tuku na středním plameni.

Z poloviny surovin lze připravit 12 lívanců. Uvedené množství je vhodné pro přípravu velkých silnějších palačinek.

Lívance podáváme s javorovým sirupem a zakysanou smetanou.


1 komentář:

Iri Novak řekl(a)...

To zní zajímavě. Budu se těšit na podzim.)