čtvrtek 30. května 2013

Řecký jogurt s matcha čajem a domácí granolou







Napsala jsem si o vzorečky matcha čaje, abych vyzkoušela, jestli bude chutnat i dětem. Při hledání receptu jsem objevila hodně zeleně vypadajících jídel, které by jen od pohledu děti odrazovaly. Zelená v dětech evokuje něco hodně zdravého, co nemusí ale chutnat dobře. Moje děti už ví, že zelená hrášková či chřestová polévka je výborná, ale nevím, jak budou reagovat na zelený muffin. Proto jsem jim jako první ochutnávku matcha čaje připravila barevný jogurt. A měl úspěch Posypaný červenými jahodami vypadal a chutnal úžasně. Tento skvělý recept je jednoduchý na přípravu a lze ho podávat na snídani či svačinu. Začíná sezóna jahod, ale k tomuto jogurtu můžete zvolit ovoce podle své chuti. Matcha zelený čaj plný antioxidantů ve skleničce udělal krásný jemný odstín zelené barvy. A když si vyhrajete s vykrajovátky a dětem budete servírovat jogurt s tvarovaným ovocem, budou nadšené.







Ingredience:


2 řecké jogurty
1 lžička matcha zeleného čaje
med, agáve sirup či stévie





Postup:


Do jednoho kelímku jogurtu přidáme matcha čaj, promícháme, aby ho obarvil do zelena. Dle chuti osladíme. Můžeme osladit i druhý kelímek bílého jogurtu.

Na dno skleničky nasypeme domácí granolu, pak navrstvíme bílý jogurt a nahoru jogurt s matcha čajem.

Zdobíme čerstvými jahodami a snítkem máty.





4 komentáře:

B* řekl(a)...

šikulka, to vypadá krásně :)

Zdravá máma řekl(a)...

Díky; -) Při focení mě jen vadilo, že sluníčko bylo pod mrakem a na fotkách je to trošku znát. Ale hlavně že chutnalo.

Pastelka řekl(a)...

Jéé, to je moc pěkné, že si s tím jídlem tak vyhraješ:) To se musí dětem líbit :) A to se dá někam napsat o vzorečky matcha?:) Já zatím měla matcha muffin jen v čajovně, ale až na to, že byl zelený, bych to na něm nijak nepoznala..

Zdravá máma řekl(a)...

Psali na FB, kdo má zájem o vzorky na tomto odkazu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=601115869899534&set=a.566547463356375.129262.386920324652424&type=1&theater