neděle 10. března 2013

Cizrna - klíčení







Cizrnu namočte na 8-10 hodin do vody, aby nablobtnala. Vodu pak vylijeme a cizrnu klíčíme v zavařovací sklenici. Sklenici neuzavíráme víkem, necháme volně proudit vzduch, aby se semena nezapařila. Během klíčení cizrnu proplachujeme dvakrát až třikrát denně čistou vodou. Tuto vodu necháme vždy řádně odkapat. Klíčení trvá 2-3 dny. Naklíčenou cizrnu skladujeme v lednici. Před konzumací odstraníme z cizrny slupku.


1.den klíčení


2. den klíčení



Podívejte se, jak se klíčí fazolky mungo.


2 komentáře:

Giorgio Trantina řekl(a)...

Díky za super popis :)

Trocha toho je ještě je na cizrna.com

Kačenka Pokorná řekl(a)...

Doporučuji pžepůlit plastovou lahev a do spodní půlky udělat do dna několik děr nůžkama. Pak tam dáš namočená semínka a pravidelně proléváš vodou, kterou necháš protéct. Je to super ;-)