pátek 22. března 2013

Tvarohový koláč s ovocem







Jaro oficiálně začalo, ale venku je pořádná zima. Léto ještě v nedohlednu a o čerstvém ovoci si můžeme zatím nechat jen zdát.  Domácí zavařené zásoby ze zimy stále ještě jsou a já můžu upéct koláč s třešněmi. Tento tvarohový koláč je velmi jednoduchý a ovoce do něj můžete přidat podle vlastní chuti - kompotované nebo mražené.




Ingredience:



500 g tvarohu
100 g kukuřičné polenty instantní
100 g špaldové celozrnné krupice
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
140 g rozpuštěného másla
2 vejce
70 ml agáve sirupu
kompot vypeckovaných třešní




Postup:



Troubu předehřejeme na 170stupňů. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

V míse promícháme kukuřičnou polentu, špaldovou krupici a prášek do pečiva. Přidáme tvaroh, máslo, vejce a sirup a vše společně promícháme.

Těsto vlijeme do menšího pekáčku nebo dortové formy vyložené pečícím papírem. Povrch poklademe ovocem, které zatlačíme do těsta. Pečeme asi 40 minut, kontrolujeme pomocí špejle.







4 komentáře:

B* řekl(a)...

ta vypadá krásně :)

Kamča Hrbáčová řekl(a)...

to je božské

Ver řekl(a)...

Šla by ta polenta za něco vyměnit? Předem díky za odpověď :)

Zdravá máma řekl(a)...

Ahoj Ver - Určitě to jde nahradit kukuřičnou krupicí - používá se na přípravu kaše (název třeba Otesanek, Vtipná kaše). Nebo zkus vyzkoušet kukuřičnou mouku. Ale za jinou mouku bych to neměnila kvůli té žluté barvě koláče.