úterý 5. března 2013

Zapékané ovesné müsli







Dnes napíšu recept na müsli, které jsme začali dělat jako první. Recept je jednoduchý na přípravu a děti s ním mohou pomáhat. Obzvlášť je bude bavit suroviny propracovávat, kdy připravená směs se nadrobuje stejně jako když připravujeme drobenku na koláč. Děti pak můžou müsli jíst na svačinku s nějakým ovocem, nebo ráno na snídani nasypat do jogurtu či mléka.




Ingredience:


150 g ovesné vločky 
4 lžíce studené vody
1 lžíce špaldové mouky
2 lžíce řepkového panenského oleje (nebo slunečnicového)
1-2 lžíce tekutého medu
1/2 lžičky mleté skořice 
hrst sekaných lískových ořechů
hrst slunečnicových semínek 



Postup:


Troubu si předehřejeme na 200stupňů.

Ovesné vločky nasypeme do mísy a pokapeme studenou vodou, aby zvlhly a lépe na sebe navázaly mouku. Přidáme skořici, přilejeme olej a osladíme medem. Nasekáme na menší kousky lískové ořechy a spolu se slunečnicovými semínky přisypeme do mísy. Vše dobře promícháme a nakonec zahustíme moukou.

Všechny suroviny nejdříve lžící a pak rukou promícháme a propracujeme, nadrobíme jako drobenku na koláč.

Směs přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby. Kontrolujeme po 10-ti minutách a prohrábneme, aby se müsli propékalo rovnoměrně. Když směs začíná tmavnout, zmírníme troubu a dopékáme na 160-180stupňů. Celková doba pečení 20-25 minut. Pečeme do zlatova.

Upečené müsli přendáme na talíř a necháme vyhladnout. Úplně křupavé bude až zcela vystydne.





Žádné komentáře: