pátek 1. března 2013

Pečená cizrna (se skořicí nebo uzenou paprikou)





Navařila jsem si půl sáčku cizrny a zkouším recepty, které budou chutnat dětem. Pečená cizrna je jednoduchá svačinka, kterou si můžete vzít kamkoliv sebou. První varianta určitě bude spíše pro menší děti, druhá varianta s uzenou paprikou samozřejmě více zachutnala staršímu 10-tiletému synovi. Vyzkoušejte obě varianty a zvolte si svou oblíbenou. Mě tedy chutnali obě dvě...
(Uzenou papriku - koření jsem nakonec objevila v Marks&Spencer, krásně voní)




Cizrna pečená se skořicí


Ingredience:


2 šálky vařené cizrny
2 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky skořice



Postup:


Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme cizrnu, javorový sirup a skořici. Směs přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 30-40 minut. Každých 10 minut cizrnu na plechu promícháme. 





Před podáváním necháme vychladnout, cizrna bude pak více křupavá. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.










Cizrna pečená s uzenou paprikou 



Ingredience:


2 šálky vařené cizrny
2 lžíce olivového oleje
1 lžička uzené papriky



Postup:


Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme cizrnu, olivový olej a uzenou papriku (pro dospělé můžeme i osolit). Směs přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 30-40 minut. Každých 10 minut cizrnu na plechu promícháme.







Žádné komentáře: