středa 6. března 2013

Cizrnové koláčky










Tak v těchto koláčcích byste jen těžko poznávali, že její hlavní surovinou je cizrna. Když jsem poprvé uviděla tento recept, nadchl mě. Zase jiná varianta, jak využít cizrnu. Můžu říct, že ještě teplé, právě vytažené z trouby jsou nejlepší.  A byla to i má první zkušenost s arašídovým máslem, které jsem do té doby ještě nevyzkoušela. Určitě ho v dalších receptech někdy použiji.



Ingredience:


240 g cizrny konzervované nebo vařené
2 lžičky vanilkového extraktu
160 g arašídového másla
80 g medu
1 lžička prášku do pečiva
čokoládové lupínky
špetka soli (pokud ji arašídové máslo neobsahuje)



Postup:


Předehřejeme troubu na 175stupňů. Cizrnu propláchneme a osušíme od vody papírovým ubrouskem.

Všechny suroviny - kromě čokolády společně rozmixujeme. Pak vmícháme čokoládové lupínky. Vzniklé těsto je husté a lepkavé.

Pomocí mokrých rukou vytvarujeme asi 14 kuliček. 



Plech vyložíme pečícím papírem, na něj naskládáme kuličky, které ve středu mírně zmáčkneme. Vytvoříme tím tak menší koláčky. Pečeme asi 10-15 minut.





2 komentáře:

nakafickosivet řekl(a)...

Právě jsem dojedla vařenou cizrnu k obědu a příště z ní ráda něco upeču, díky za recept!

Zdravá máma řekl(a)...

Vyzkoušejte a dejte pak vědět, jestli chutnalo.